Töltse ki ingyenes egészségtesztünket!

Megosztás:

TIENS Kálcium por gyermekeknek

A kalcium a gyermekek egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyag, a táplálkozási tanácsadók mégis arra figyelmeztetnek, hogy a mai gyermekek étrendjéből hiányoznak a kalciumban gazdag ételek. Ebből adódóan csontjaik könnyebben sérülhetnek, hajlamosabbak a fogszuvasodásra és idősebb korban a csontritkulásra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy naponta legalább háromszor iktassunk be kalciumban gazdag ételeket a gyermekek és a tinédzserek étrendjébe, és fokozott igénybevétel esetén gondoskodjunk a kalcium további megfelelő pótlásáról.

8 950 Ft

A gyermekek kalciumigénye életkor függvénye. A WHO ajánlása szerint az 1 és 3 év közötti gyermekeknek naponta legalább 500 mg kalciumra van szüksége, a 4 és 6 év közötti szervezetnek 600 mg-ra, a 7-9 éves korosztálynak 700 mg-ra, az idősebb gyermekek és tinédzserek (10–18 év) pedig napi 1300 mg kalciumot kell, hogy elfogyasszanak (Az aktív életkorban lévő felnőtt szervezetnek naponta 1000 mg-ra van szüksége). A gyermekek fejlődésben lévő szervezete nagy mennyiségű kalciumot igényel. A kalciumban gazdag étrend (tejtermékek, halak, hüvelyesek) azonban nem minden esetben garantálja a megfelelő kalciumszintet. Egy pohár tej például egy fiatal gyermek kalciumszükségletének akár 60%-át is fedezheti, míg tinédzserek esetén ez az arány lecsökkenhet akár 20%-ra is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyermekkorban a szervezetbe juttatott megfelelő mennyiségű kalcium később is éreztetheti hatását, testünk 30 éves kor körül éri el csonttömegének maximumát. A kalcium erősíti a csontokat, ezáltal csökkentve a törés és más kisebb sérülések kockázatát. A gyermekkor ráadásul az az időszak, amikor a fogak is kialakulnak. A kalciumhiány, vagy más néven hipokalcémia számos problémát okozhat a szervezetben, akár csontritkuláshoz vagy merevgörcshöz is vezethet. Ezen betegségek korai tünetei közé tartozik a száj és az ujjbegyek körül tapasztalható bizsergő érzés, később pedig a végtagok izomgörcse.

NÉHÁNY FONTOS ÖSSZETEVŐ:
A készítmény szerves kalciumport tartalmaz – a kalcium e formájának előnyeiről és felszívódásáról további információkat talál a TIENS Super kalcium por termékleírásánál. A kalcium az élet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. A szervezet számos funkciójáért felel, szerepe van például az anyagcserében és a véralvadásban. Ezen kívül támogatást nyújthat a gyulladások csökkentésében, hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez is. A legfontosabb azonban, hogy a kalcium a csontok és a fogak építőköve. A D-vitamin befolyásolja a kalcium és a foszfátok homeosztázisát a szervezetben, ami egyben azt is jelenti, hogy a belekből a véráramba kerülő kalcium és foszfor felszívódásának hatékonysága nagyban függ e vitamin jelenlététől. A D-vitamin hiányakor kevesebb kalcium épül be a szervezetbe, hiába fogyasztunk kalciumban gazdag ételeket. Ennek következménye pedig szó szerint csontig hatol. A D-vitamin ráadásul hatással lehet az anyagcserére és a szervezet természetes védekező-mechanizmusainak működésére is, így e vitamin hiányakor az ember hajlamosabb lehet a fertőzésekre. Ez a vitamin védelmet nyújt gyermekeinknek az angolkór kialakulásával szemben. A kalciumhiány lehetséges tünetei között említik a gyenge, könnyen letörő fogakat, a bőrgyulladást, a gyakori kötőhártya-gyulladást, a gyenge immunrendszert és hallászavart. A lecitin egy teljesen természetes anyag, amely számos anyagcsere-folyamatot segít a szervezetben, mely által javulhat a koncentráció és a stresszel szembeni ellenállás. A készítmény tartalmaz továbbá C-vitamint, A-vitamint, cinket, vasat, tejport és taurint.

JELLEMZŐI
A készítmény összetevői jótékony hatással lehetnek szervezetünkre a készítményben lévő kalcium a gyermekek és tinédzserek kalciumszükségletének jelentős százalékát fedezheti a kalcium és a D-vitamin elősegíti a szervezet megfelelő kalciumszintjének fenntartását, ezáltal hozzájárulhat a csontok megerősödéséhez, a csontritkulás kockázatának csökkentéséhez, és pozitív hatással lehet a fogaink állapotára a kalcium pozitív befolyással lehet az allergiás tünetekre a kalcium támogathatja az idegrendszert a D-vitamin serkentheti a szervezet természetes védekező mechanizmusait a D-vitamin segítheti a kalcium és a foszfor felszívódását a D-vitamin és a cink pozitív hatással lehet a gyermekek bőrének állapotára, és enyhítheti a bőrgyulladást a cink enyhítheti a pattanásos bőrrel járó kellemetlenségeket.

AJÁNLOTT MENNYISÉG
Naponta 1 tasak bevételét az esti órákban javasoljuk. A tasak tartalmát oldja fel egy pohár meleg (50°C) vízben.

Ajánlott napi mennyiség
1 tasak

Kiszerelés
10 tasak

Nettó tömeg/mennyiség
100.0 g