Töltse ki ingyenes egészségtesztünket!

Megosztás:

BIOACTIVE B-VITAMINOK FORMULA 60 KAPSZULA

A BioActive B-vitaminok formulát a G&G úgy tervezte meg, hogy tükrözze a legfrissebb tudományos kutatások eredményeit abban a témában, hogy mi a különböző B-vitamin formák leghatékonyabb komplex pótlási módja.  Mindezt annak érdekében, hogy a készítmény szedésével a legjobb felszívódást és a testünkben zajló biokémiai folyamatok legátfogóbb támogatását tudjuk elérni.

8 700 Ft

Miben segíthet?

 • csökkentheti a szívbetegségek kockázatát
 • javíthatja a szem egészségét
 • javíthatja a májfunkciót és az emésztést
 • növelheti az energiaszintet
 • csökkentheti a koleszterinszintet
 • bőrproblémák esetén javasolt
 • csökkentheti a fejfájások gyakoriságát
 • erősítheti a metilációt (biokémiai folyamat): kijavíthatja a sejtmembránok és a DNS hibáit
 • csökkentheti a homocisztein (egészségtelen anyag a vérben) szintjét és a gyulladások mértékét
 • küzd a cukorbetegség ellen
 • csökkentheti a vérszegénységet
 • erősítheti az immunrendszert
 • támogathatja az idegrendszer működését
 • csökkentheti a stresszt és ingerlékenységet
 • segítheti a magzati fejlődést és a termékenységet

 

Termékleírás:

A BioActive B-vitaminok formulát a G&G úgy tervezte meg, hogy tükrözze a legfrissebb tudományos kutatások eredményeit abban a témában, hogy mi a különböző B-vitamin formák leghatékonyabb komplex pótlási módja.  Mindezt annak érdekében, hogy a készítmény szedésével a legjobb felszívódást és a testünkben zajló biokémiai folyamatok legátfogóbb támogatását tudjuk elérni.

A vitaminok inaktív formában történő pótlásakor szervezetünknek hosszabb anyagcsere folyamatokra van szüksége, mire átalakítja ezeket használható, bioaktív formába. Ráadásul sokunk esetében a kor előrehaladtával az átalakítás egyre nehézkesebb, ezért van szükségünk az átalakítást nem igénylő és azonnal hasznosuló bioaktív vitamin formákra. Másrészről a vitaminok különböző kémiai formáinak eltérő szerepei lehetnek testünkben, ezért bizonyos esetekben az inaktív formák is kívánatosak. A G&G BioActive B’s formula egyaránt tartalmazza a B-vitaminok aktív és inaktív formáit, ezáltal biztosítva a szervezetünk ideális működéséhez szükséges vegyületek teljes skáláját.

Például a B12-vitamin esetében a metilkobalamin és az adenozilkobalamin (a B12- vitamin aktív és inaktív formái) együttes használata eredményezte a leghatékonyabb pótlást, amely a hagyományos felszívódási mechanizmusokat kikerülve segíthetett mind a neurológiai mind a vérképzési folyamatokban. A metilkobalamin elsősorban az agy fejlődésében játszik szerepet, míg az adenozilkobalamin hiánya gátolhatja a szénhidrát, fehérje és zsír anyagcserét, és ezáltal az idegrostokat védőburokként körbevevő mielinhüvely termelődését. A vitamin kétféle formája tehát kiegészítik egymást, ezáltal biztosíthatja a tökéletes B12-vitamin pótlást.

A riboflavin-5-foszfát (R5P) a B2-vitamin bioaktív formája, amely szükséges a folátok és a B6-vitamin aktív formába alakításához. Hasonlóan a többi bioaktív formához, az R5P-t sem kell szervezetünknek átalakítania, hanem egyből hasznosítható az anyagcsere folyamatokban.

Folsav alatt a B9-vitamint értjük, melynek azonban többféle vegyületi formája létezik: szintetikus és természetes. Utóbbiakat folátoknak hívják, melyek közül a biológiailag legaktívabb forma az L-5-MTHF (metiltetrahidrofolát). A szintetikus folsavat sokunk szervezete nem tudja megfelelően metabolizálni és így feldolgozatlanul kerül vérkeringésünkbe, ami egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezzel szemben a természetes és bioaktív L-5-MTHF-et testünknek már nem kell átalakítania, hanem azonnal 100%-ban hasznosulni képes, így szedése semmilyen veszélyt nem rejt magában.

A piridoxál-5-foszfát vagy ahogyan többen ismerik a P5P, a B6-vitamin aktív formája.  A különböző élelmiszerekben illetve a legtöbb étrend-kiegészítőben a B6-vitamin háromféle formában lehet jelen. Bármelyik is jut be testünkbe, azt a májunknak át kell alakítania egy biológiailag aktív formába, melyet szervezetünk már ténylegesen hasznosítani tud. Ez az aktív forma a P5P. A legújabb orvosi kutatások szerint sokunk testében – jellemzően idősebb korban – a B6-vitamin inaktívról aktív formára történő átalakítása egyre alacsonyabb mértékben valósul csak meg. Ennek következtében a beszedett vagy az étellel bejutott B6-vitamin a kor előrehaladtával egyre inkább hatástalan. Ezzel szemben a P5P esetében, ami a B6-vitamin legvégső, aktív formája, nincs szükség további átalakításra, a felszívódás és a hasznosulás azonnali és magas fokú!

A G&G új BioActive B’s készítménye tartalmazza az összes aktív formájú B-vitamint és a szükséges inaktív formákat egyaránt, hogy ezek elegye a B-vitaminok leghatékonyabb és legszélesebb spektrumú hasznosulását biztosítsa szervezetünkben.

Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.

Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez.  A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.

A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosíthatják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket. 


Öszetevők (1 növényi kapszulában):

B5 (di-kalcium pantotenát) 100mg,

B1 (tiamin HCL) 85mg,

B3 (nikotinamid) 80mg,

B3 (niacin) 20mg, inozitol 50mg,

B2 (riboflavin) 24mg,

B2 (riboflavin5-foszfát (R5P)) 16mg,

kolin 23mg,

inozitol 50mg,

B6 (piridoxin HCL) 18mg,

B6 (piridoxál-5foszfát (P5P)), 12mg,

Biotin 400µg,

Folsav (L-5-metiltetrahidrofolát (L-5-MTHF)) 400µg,

B12 (adenozilkobalamin) 200µg,

B12 (metilkobalamin) 200µg


Alkalmas lehet vegetáriánusoknak, vegánoknak?

igen, vegánoknak is


Szedési javaslat:

napi 1 kapszula étkezés után 1-2 órával

Figyelmeztetések:
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!