Töltse ki ingyenes egészségtesztünket!

Megosztás:

Szelén 200mcg 120 kapszula

Miben segíthet?

 • Fontos antioxidáns, képes lehet közömbösíteni a káros szabadgyököket
 • Lassíthatja a szövetek öregedését és keményebbé válását
 • Fontos szerepe lehet a nemző-, és fogamzóképesség megtartásában
 • Támogathatja az immunrendszer egészséges működését
 • Védheti a szívet, mivel gátolhatja a vérrögképződést
 • Csökkentheti a szívinfarktus és a szélütés kockázatát
 • Fokozhatja a jó és csökkentheti a rossz koleszterin szintjét a vérben
 • Támogathatja a pajzsmirigy müködését

5 700 Ft

Miben segíthet?

 • Fontos antioxidáns, képes lehet közömbösíteni a káros szabadgyököket
 • Lassíthatja a szövetek öregedését és keményebbé válását
 • Fontos szerepe lehet a nemző-, és fogamzóképesség megtartásában
 • Támogathatja az immunrendszer egészséges működését
 • Védheti a szívet, mivel gátolhatja a vérrögképződést
 • Csökkentheti a szívinfarktus és a szélütés kockázatát
 • Fokozhatja a jó és csökkentheti a rossz koleszterin szintjét a vérben
 • Támogathatja a pajzsmirigy müködését

Termékleírás:

A  szelént Jöns Jacob Berzelius, svéd tudós, a modern kémia megalapítója éppen 200 évvel ezelőtt fedezte fel, és a görög holdistennőről Szelenéről nevezte el. Sokáig toxikus vegyületnek tartották, azonban a múlt század közepén végzett állatkísérletek bebizonyították, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezetünk számára is. Esszenciális tápanyagnak számít, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes előállítani, ezért külső forrásból szükséges pótolni.

A szelén támogathatja szervezetünk vírusokkal, kórokozókkal és betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Antioxidánsként közömbösítheti a káros szabadgyököket, ezzel lassíthatja az öregedési folyamatokat, valamint segíthet megelőzni a rák, a szív- és érbetegségek, a stroke, a szürke hályog, és a sárga folt elfajulás kialakulását. A Cornell University és a University of Arizona 5 évig tartó vizsgálata bebizonyította, hogy napi 200 µg szelén adagolásával 65%kal csökkenthető a prosztatarák, 58%-kal a vastagbél- és végbélrák, 46%-kal a tüdőrák és 39%-kal az egyéb rák okozta halálozás. Nagyszámú rákos beteget vizsgálva megállapítást nyert, hogy azoknál, akiknek a szervezete kevesebb szelént tartalmazott, sokkal több rosszindulatú daganat fejlődött ki, a kezelések után nagyobb valószínűséggel újultak ki a daganatok, az áttételek gyakrabban fordultak elő, és a halálozási arány is sokkal nagyobb volt, mint a magasabb szelénszinttel rendelkező társaik esetében.

Egyes adatok arra utalnak, hogy férfiaknál a szelénhiány a spermiumok képződésének és érésének zavarához vezet, nők esetében terméketlenséget, meddőséget eredményezhet. A terhesség alatti rossz szelén ellátottság kis születési súlyhoz vezethet. A szelénhiány tüneteihez tartozhatnak még a bőrt érintő gyulladásos elváltozások (pl.ekcéma, pikkelysömör), a fejbőr korpásodása, az izomgyengeség és a fáradtságérzet. Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozhatják egymás hasznosulását, együttesen erős gyulladáscsökkentő hatásuk van.

Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.

Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez.  A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarízs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.

A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosíthatják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket. 


Öszetevők (1 kapszulában):

200 µg szelén (L-szelenometionin, ami a szelén bioaktív, szerves kötésű formája. A szervetlen szelénnél 3x jobb a hasznosulása.)


Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak?

igen, vegánoknak is


Szedési javaslat:

napi 1 kapszula étkezés után

Figyelmeztetések:
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!