Töltse ki ingyenes egészségtesztünket!

Megosztás:

ORGANIKUS GYÓGYGOMBA KOMPLEX

Miben segíthet?

  • fokozhatja az immunrendszer működését
  • védelmet nyújthat vírusokkal, baktériumokkal szemben
  • csökkentheti a koleszterin-, és a vércukorszintet
  • javíthatja a májfunkciókat, méregteleníthet és energetizálhat

 

 

10 000 Ft

90 kapszula

Miben segíthet?

  • fokozhatja az immunrendszer működését
  • védelmet nyújthat vírusokkal, baktériumokkal szemben
  • csökkentheti a koleszterin-, és a vércukorszintet
  • javíthatja a májfunkciókat, méregteleníthet és energetizálhat

Termékleírás:

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a több mint 50 éves G&G márka megújításának jegyében a gyár szakértő gárdája a tulajdonos Gaiman család vezetésével sorra mutatja be az újabbnál újabb és jobbnál jobb étrend-kiegészítő formulákat. Ennek a sorozatnak a most debütáló tagja egy olyan hiánypótló immunerősítő készítmény, amelyet mi itt az Elan-Vitalnál a COVID súlytotta környezetben már régóta vártunk. Örömmel mutatjuk be a G&G Organikus Gyógygomba Komplexet, amely a világ 6 legismertebb gyógygombájának speciális keveréke. A készítmény csak bio tisztaságú, válogatott összetevőket tartalmaz – a G&G Trufil kapszulázási eljárásmódjának köszönhetően mindenfajta adalékanyagtól mentesen. Lássuk, hogy pontosan milyen gyógygombákból is áll a formula!

Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis)

A Cordyceps gomba, más néven kínai hernyógomba egy ősi gyógygomba fajta, amely csak 3000 méteres magasság felett nő a Himalája nedves és hideg klímájában. Rendkívül ritka előfordulása miatt régen kizárólag a császári udvarban fogyasztották. A hagyományos kínai orvoslásban többek között a tüdő működésének erősítésére és a legyengült szervezet energetizálására használják. A Cordyceps gomba fokozza a szervezet oxigénellátását, növeli a sejtek energiatermelését és javítja a vérkeringést. Jól ismert a hernyógomba légzőszervekre és tüdőfunkcióra gyakorolt pozitív hatása is, így segíthet többek között köhögés és légúti gyulladások esetén. Immunrendszerre gyakorolt stimuláló hatása a poliszacharidokra, nukleinsav származékokra és más bioaktív hatóanyagokra vezethető vissza. A különböző klinikai vizsgálatokban bizonyították májvédő tulajdonságait is. Jótékony hatással lehet a szellemi és fizikai teljesítőképességre, mivel az ATP-szint növelése révén csökkentheti a fáradtságérzetet.

Pecsétviaszgomba (Reishi, Ganoderma lucidum)

A pecsétviaszgombát a kínai orvoslás 4000 éve alkalmazza, sőt úgy tekint rá, mint a hosszú élet titkára. A japánok a halhatatlanság gombájaként tisztelik. Magas triterpén szintjének köszönhetően kitűnő vírusellenes tulajdonságokkal bírhat és a májat is védheti. Szterol-szintje ugyancsak figyelemreméltó, ezért élen járhat a koleszterinszint mérséklésében. Fokozrákellenes glukánokkal – így béta-glükánnal – is jól ellátott. Ezen hatóanyagai segítségével fokozhatja az immunrendszer működését, csökkentheti a gyulladások mértékét, a májfunkciók javítása révén pedig segítheti a méregtelenítést. A pecsétviaszgomba fogyasztása a sejtek szintjén javíthatja testünk oxigénellátását és nagymértékben növelheti a vér oxigénfelvevő képességét. Csökkentheti a vérnyomást, az érfalakat pedig rugalmasabbá teheti. Segíthet emésztési gondok esetén is, javíthatja a bélműködést. Nem utolsó sorban energetizálhat és csökkentheti a fáradtságérzetet is.

Bokrosgomba (Maitake, Grifola frondosa)

A régi korok kínai és japán gombászai a maitake lelőhelyeit nagy titokban tartották, mert akkoriban az értéke az ezüstével vetekedett. Az Ázsiában évszázadok óta ismert gyógygombát számos egészségügyi panasz esetén használták, jótékony hatásai miatt pedig nagyra becsülték. Mára már tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a bokrosgomba nagymértékben erősítheti az immunrendszert: hatóanyagai aktiválhatják a fehérvérsejteket, az ölősejteket és elősegíthetik a szervezet védekező anyagainak termelődését. Ennek következtében javulhat az ellenálló képesség és a bakeriális vagy vírusos eredetű fertőzések iránti fogékonyságunk csökkenhet. Immunerősítő hatása mellett csökkentheti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, továbbá segíthet magas vérnyomás esetén is.

Shiitake gomba (Lentinus edodes)

A shiitake gyógygomba a távol-keleten őshonos. A hagyományos kínai gyógyászat szerint feltölti a chit, táplálja a vért, oldja a szervezetben a nedvességet és nyálkát. Már i.sz. 199-ből vannak róla feljegyzések. A kalandozó japán törzsek egyike ajándékként vitte a shiitakét, a gombák királynőjét, a japán császárnak. Az élet elixírjének tartották. A shiitake gomba legfontosabb élettani hatása, hogy jelentősen növelheti az immunrendszer hatékonyságát. Ezt az eredményességét tekintve szinte páratlan tulajdonságát főként antioxidáns összetevői biztosíthatják. Első számú antioxidánsa a gomba sejtfalából kivont lentinán, ami egy nagyon ritka, magas molekuláris súlyú szénhidrát, úgynevezett béta-glükán. Immunerősítő hatását úgy fejtheti ki, hogy aktiválja a makrofágokat, a T-limfocitákat és az NK (Natural Killer) sejteket, azaz azokat a fehérvérsejteket, amelyek felismerik és elpusztíthatják a szervezetre fenyegetést jelentő kórokozókat, valamint a mutáns vagy betegséget okozó (rákos)sejteket. Utóbbi tulajdonsága segíthet megakadályozni a rosszindulatú daganatok kialakulását is. A shiitake gomba kiemelkedő hatékonyságot mutathat a baktérium- és a vírusfertőzésekkel szemben: blokkolhatja a kórokozók aktivitását. Többek között támogathatja a szezonális fertőzések megelőzését és kezelését, ráadásul a bélparaziták elpusztításában is hasznát vehetjük. Lentinán tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmazható lehet a magas vérnyomás és az LDL (rossz) koleszterin szintjének csökkentésére, ezáltal a shiitake gomba segíthet megelőzni az érelmeszesedést, illetve a különféle szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Hatóanyagai óvhatják a májat, javíthatják az emésztést, ráadásul egyes összetevői egyben prebiotikumok, így a bélflóra egyensúlyának fenntartásában és visszaállításában is közreműködhetnek.

Süngomba (Hericium erinaceus)

Kínában a legenda szerint, aki süngombát fogyaszt, acélidegzetűvé és megingathatatlan memóriájúvá válik. A kínai gyógyászatban olyan betegségek esetén alkalmazzák a süngombát, mint az Alzheimer kór, Chron betegség, Parkinson kór, Sclerosis multiplex, gyomor- és bélbántalmak, gyomorfekély, gyomorhurut, daganatos megbetegedések, emésztési problémák, reflux. Bizonyítottan  fokozhatja az inzulin termelődést, így hozzájárulhat a vércukorszint normalizálásához. Mivel a pecsétviaszgomba összetevői javíthatják a véráramlást, a trombózis veszélye is kisebb lehet, ha rendszeresen fogyasztják. Az antioxidáns poliszacharidok mellett a Ganoderma gomba gyógyító hatása miatt a süngomba1977 óta Kínában gyógyszernek minősül. Enyhítheti a depressziót, a szorongást, és a demenciát. Japán kutatások igazolják, hogy a süngombában található poliszacharidok nagymértékben erősíthetik a szervezet immunrendszerét. Olyan phenolokat, zsírsavakat tartalmaz, melyek kemoterápiás hatásukkal közvetlenül a daganatos sejtekre hathatnak, a nyelőcső és a vastagbél daganatos megbetegedéseinél gátolhatják az áttétek képződését. A süngomba hatóanyagai csökkenthetik a vérlemezkék összetapadását, ezért megakadályozhatja a vérrögök képződését is. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, vitaminokban és az immunrendszert erősítő tápanyagokban. A süngomba poliszaharidjai elsősorban a tápcsatornában fejtik ki gyógyító hatásukat: antioxidáns vegyületei felvehetik a harcot a gyomor, valamint az emésztőrendszer fertőzéseivel, gyulladásos megbetegedéseivel, és rosszindulatú folyamataival.

Hamvaskéreg gomba (Chaga, Inonotus obliquus)

Egyes kutatók azt feltételezik, hogy már 5300 évvel ezelőtt, a rézkorban élő hauslabjochi ember, vagy közismertebb nevén Ötzi, a jégember is ismerte ezt a gombatípust. Jóval később az orosz nép volt az első, legaktívabb haszonélvezője a chaga gombának még azelőtt, hogy a világ többi táján felfedezték volna terápiás tulajdonságait. Oroszországban számos klinikai vizsgálatot is folytattak a chaga gyógyhatásait kutatva. Ennek egyik jelentős eredménye, hogy a moszkvai Orvostudományi Akadémia 1955-ben elismerte a hamvaskéreg gomba gyógyhatásait: emésztőrendszeri, immunerősítő, daganatellenes és az idegrendszert erősítő gombaként jegyezték be. A hamvaskéreg gomba képes lehet aktiválni az emberi immunrendszert. A gomba sejtfalaiban található legfontosabb összetevők egyike a béta-glükán, az immunrendszer szabályozásában is szerepet játszó poliszacharid, amely képes lehet normalizálni a túlműködő és alulteljesítő immunrendszert egyaránt. A béta-glükánok segíthetnek a koleszterinszint és a vércukorszint normalizálásában. A chaga azáltal, hogy a gomba vegyi anyagai megzavarhatják a baktériumok közötti kommunikációt, segíthet megvédeni az emberi szervezetet egyes bakteriális fertőzésektől is. Vizsgálatok arra mutattak rá, hogy a hamvaskéreg gomba kivonattal kiegészített daganatellenes kezelésekben 60%-os tumorméret-csökkenést tapasztaltak. A hamvaskéreg gomba nagy mennyiségben tartalmaz úgynevezett SOD enzimet (szuperoxid-dizmutáz), amely egy rendkívül erős antioxidáns enzim, és kiváló hatással bírhat a szabadgyökök ellen. A humán limfociták sejtvizsgálatában a hamvaskéreg gomba-kivonat a hidrogén-peroxid által okozott DNS-károsodást több mint 40%-al volt képes csökkenteni.

A gyógygombák szerepe az immunerősítésben, az egészségmegőrzés területén és a különböző természetgyógyászati kezelésekben mára már kulcsfontosságúvá vált. Az angliai G&G gyár által kifejlesztett speciális gyógygomba komplex a világ legjobb hat gyógygombájának organikus kivonatát tartalmazza egy vegán kapszulába zárva. Próbálja ki Ön is!

Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.

Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez.  A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarizs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.

A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosíthatják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket. 


Öszetevők (1 kapszulában): 

organikus kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) 115mg, organikus pecsétviaszgomba (Reishi, Ganoderma lucidum) 115mg, organikus bokrosgomba (Maitake, Grifola frondosa) 115mg, organikus Shiitake gomba (Lentinus edodes) 115mg, organikus Süngomba (Hericium erinaceus) 115mg és organikus hamvaskéreg gomba (Chaga, Inonotus obliquus) 115mg


Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak?

igen


Szedési javaslat:

Ajánlott napi adagolása 2×1 kapszula (reggeli és ebéd után).

Figyelmeztetések:
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!